Primăria Voitinel solicită fonduri PNRR pentru construirea unor locuințe nZeb pentru specialiști în sănătate și educație

Primarul comunei sucevene Voitinel, Maria Pleșca, a profitat de șansa oferită prin Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de a accesa fonduri europene în vederea realizării unor investiții importante pentru comunitate. Astfel, pentru a veni în sprijinul tinerilor, dar și al medicilor și cadrelor didactice a depus proiectul „Construire locuințe nZeb de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ.  Clădirile nZeb sunt clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero, un aspect important în contextul creșterii prețurilor la energie.

Potrivit edilului Maria Pleșca, investiția se ridică la peste 1,6 milioane de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 36 de luni. 

Tot în cadrul acestui proiect este prevăzută și construirea unei stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Educația și Sănătatea sunt două domenii extrem de importante pentru o comunitate. De aceea încercăm să investim permanent în infrastructură, dar și în oameni”, a spus primarul comunei Voitinel, Maria Pleșca.

Ea a subliniat că și infrastructura rutieră este un domeniu cerut de cetățeni, în acest sens depunând deja un nou proiect de reabilitare a peste 3,4 kilometri de drumuri vicinale din comună. Maria Pleșca a mai spus că și această investiție va fi realizată tot cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.