Primarul Gavril Pardău anunță că au început lucrările de construire a Centrului de Colectare prin Aport Voluntar din comuna Coșna

Au început lucrările la Centrul de Colectare prin Aport Voluntar (CAV) a deșeurilor de toate tipurile din comuna suceveană Coșna. Potrivit edilului Gavril Pardău, investiția, care se ridică la aproape 5,5 milioane de lei, bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va fi finalizată în luna septembrie 2024.
Primarul de la Coșna a subliniat că acest proiect este foarte util pentru cetățeni, întrucât aceștia vor avea unde să arunce toate deșeurile din gospodării, astfel încât această localitate să fie păstrată curată.
„Constructorul a început deja lucrările, iar anul acesta ne vom putea bucura de această investiție”, a spus primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.
De altfel, edilul a explicat că acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.
Trebuie spus că acest centru se construiește pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați sunt destinați platformei betonate, iar restul sunt destinați spațiului verde.