Primarul Gavril Pardău îi invită pe cetățeni să ia parte la Festivalul fructelor de pădure de la Coșna

Iubitorii de natură, cultură și produse tradiționale sunt așteptați duminică, 3 septembrie 2023, la Coșna, acolo unde va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului fructelor de pădure.
Această manifestare va cuprinde o gamă variată de evenimente, atât gastronomice cât și culturale.
Astfel, cei prezenți vor avea ocazia să vadă priceperea gospodinelor din zonă care știu să transforme fructele de pădure în adevărate delicii, iar turiștii vor putea degusta și cumpăra cele mai bune dulcețuri, siropuri, băuturi și prăjituri, obținute din fructele culese din flora montană.
„Îi invităm pe coșneni, dar și pe oamenii din localitățile vecine și pe turiști să ia parte la acest festival de tradiție din comuna noastră. Programul pregătit este unul diversificat și pentru toate vârstele, iar artiștii invitați sunt foarte iubiți de toată lumea”, a spus primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.
Manifestarea organizată de Primăria și Consiliul Local Coșna, va debuta la ora 13.00, pe terenul de sport din centrul comunei.
Aici vor fi amplasate standurile producătorilor locali, de unde vor putea fi achiziționate fructe de pădure de sezon, dar și produse gastronomice, realizate după reţete vechi: siropuri, gemuri, dulceţuri.
Cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol folcloric, dar și muzică pentru tineret.