Primarul Ion Lungu a inspecat șantierele din municipiu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în conferința săptămânală de presă de miercuri, 2 noiembrie, că a verificat o parte din lucrările de investiții și reparații care se desfășoară în această perioadă în oraș. Acesta a subliniat că în cazul lucrărilor la tronsonul doi al rutei alternative Suceava-Botoșani noul termen de finalizare al investiției este 15 noiembrie.

„Mai sunt de realizat marcaje rutiere, de montat stîlpi iluminat public și finalizat trotuare. La baza sportiva tip I se lucreaza la fundatii pentru vestiare, grupuri sanitare, încăperi administrative și s-a turnat placa de beton. Termenul de finalizare este primăvara anului 2023. La încălzirea Bazarului se lucrează la montarea corpurilor de încalzire și s-a finalizat realizarea traseelor de conducte. Urmează a fi adus modulul termic, care asigură alimentarea cu agent temic. Termenul de punere în functiune este sfârșitul lunii noiembrie 2022. Canalizarea pe strada Ștrandului este aproape finalizată. Urmează să sosească și să fie montată stația de pompe. Termenul de finalizare este data de 30 noiembrie”, a spus Ion Lungu.

Edilul a adăugat că pe strada Amurgului s-a turnat ultimul strat de asfalt, respectiv stratul de uzură și se lucrează la realizarea parcării de resedință de pe stradă. Pe strada Ecaterina Teodoroiu s-a terminat de turnat ultimul strat de asfalt  și s-au finalizat de asfaltat trotuarele. De asemenea, s-a finalizat lucrarea de reparație a treptelor din zona Bebelușul, vizavi de Catedrala Nasterea Domnului.

Totodată, s-au finalizat lucrările pe strada Tudor Vladimirescu, din zona Școlii Generale nr.1, care face legătura cu Colegiul Tehnic Samoil Isopescu și s-au finalizat lucrările de pe strada Mirăuți și s-au realizat marcajele rutiere.

„Profităm de vremea bună, si vrem sa finalizăm o parte din lucrări de investitii sau reparații ,sau să realizăm cat mai mult din altele (exemplu Baza sportivă tip I)”, a conchis primarul Ion Lungu.