Primarul Ion Lungu anunță că au început lucrările la Sala Polivalentă din Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 17 mai, în conferința săptămânală de presă că, de curând, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la Sala Polivalentă. Potrivit edilului, întârzierea acestui demers a fost cauzată de necesitatea aprobării în Comisia Tehnico Economică de la Compania Națională de investiții noua soluție de încălzire propusă de municipalitatea suceveană, respectiv încălzire pe pompe cu recirculare apă – sol și panouri fotovoltaice, în loc de încălzire cu gaz metan.

„Sperăm ca turnarea primelor fundații să se facă cât mai curând, astfel încât în 2024 lucrările să fie finalizate”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că Sala Polivalentă, care va fi realizată în spatele zonei Metro, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp și va beneficia de protecție antiseismică.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.