Primarul Ion Lungu anunță că Primăria va acorda 2.500 de lei pentru fiecare nou născut din Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 15 februarie, în conferința săptămânală de presă, că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care va propune acordarea sumei de 2.500 de lei pentru fiecare nou născut familiilor care au domiciliul stabil în municipiul Suceava. 

Edilul a subliniat că va lua această măsură care există și în alte orașe din țară cu scopul de a crește natalitatea în municipiul Suceava, care în prezent este în scădere.

„Este o problemă foarte importantă și sperăm ca și prin această măsură să încercăm să creștem natalitatea. Nu o inventăm noi. Ea se aplică și în alte orașe din țară. Vrem să acordăm un sprijin financiar pentru fiecare copil nou născut, probabil sub forma unui card cu care se pot achiziționa produse necesare pentru creșterea copilului, dar detaliile le vom mai discuta pentru că vor fi niște criterii. Vor primi acest sprijin doar de cei care au domiciliul stabil în municipiul Suceava, nu cei care au reședința aici”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a arătat că la ultimul recensământ populația Sucevei a scăzut cu 7.813 persoane, fiind de 84.308 locuitori, față de 92.121 de locuitori în 2012.

„Cifra oficială la care suntem judecați azi de cei de la Finanțe când ni se alocă cotele financiare este de 127.565 de locuitori. Noi primim bani pentru 127.565 de locuitori, dar populația oficială este de 84.308”, a  conchis primarul Ion Lungu.

Reamintim că anul trecut s-au născut în municipiul Suceava 3.707 copii.