Primarul Ion Lungu anunță încă un pas important pentru construirea Aqua Park-ului de la Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 4 ianuarie, că a fost adjudecată licitaţia pentru servicii de elaborare a documentației tehnico – economice în vederea obţinerii finanţării nerambursabile pentru proiectul „Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv al Municipiului Suceava”.

Potrivit edilului, au fost depuse patru oferte, fiind declarată câştigătoare oferta cu numărul maxim de puncte, respectiv 100 puncte (Pt + Pf), a ofertantului SC „POLIART” SRL Oradea, pentru valoarea de 2.800.000 lei fără TVA.

„Aqua Parcul va fi realizat pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi va avea o clădire principală care va cuprinde:
un ansamblu de bazine, piscine acoperite, tobogane pe categorii de vârstă, grupuri sanitare, spații comerciale, birouri și spații administrative, vestiare și case de bilete, un ansamblu Wellness&SPA, dar și un punct de prim ajutor. Toate acestea pe o suprafața de 10.000 mp.
Pe diferenţa de 25.000 mp vor fi amenajate: piscine exterioare, din care una cu valuri și una cu jacuzzi, tobogane exterioare independente, plajă exterioară, o bază de observare pentru post salvamar, o fântână arteziană, duşuri, grupuri sanitare, spaţii tehnice și locuri de parcare.

Perioada contactului este de 36 luni, realizare documentație + asistență de depunere a proiectului pe fonduri europene.
Vom depune proiectul pentru finanțare la ADR Nord – Est Piatra Neamţ, pe Programul Operaţional Regional 2021-2027”, a explicat primarul Ion Lungu.