Primarul Ion Lungu: „Construcţiile cu regim de înălțime mai mare de două etaje, amplasate pe versantul Zamca, trebuie să aibă un sistem de fundare indirectă pe piloți foraţi”

Primatrul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 31 mai, în conferința săptămânală de presă că, Inspectoratul de Stat în Construcții a impus Primăriei Suceava să efectueze în regim de urgență o expertiză tehnică la cerința „Rezistență mecanică și stabilitate” cu foraje de minim 20 metri între cantină și terenul de sport din curtea Liceului Teoretic Filadelfia. 

Potrivit edilului, municipalitatea trebuie să mai realizeze un studiu aprofundat pentru tot versantul și să stabilească soluţii de consolidare locală. De altfel, la construcţiile cu regim de înălțime mai mare de P+2E, amplasate pe versant, se impune un sistem de fundare indirectă pe piloți foraţi, iar lucrările de excavaţii care urmează să se realizeze pe versanţi, să se execute în baza unui proiect geotehnic, verificat la cerința fundamentală „Rezistența mecanică şi stabilitate”.

„Municipalitatea se va conforma cerinţelor impuse de Inspecţia de Stat în Construcţii şi vom comanda expertizele recomandate”, a subliniat primarul Ion Lungu.