Primarul Ion Lungu, de Ziua Națională: „Avem obligația să ținem la țara noastră și la simbolurile noastre”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis în fața miilor de oameni veniți să asiste la parada militară de 1 Decembrie mesajul său despre importanța acestei zile. Edilul a subliniat că Ziua Marii Uniri este cea mai importantă din istoria României.

„Astăzi  sărbătorim 105 ani de la Marea Unire, respectiv unirea tuturor românilor. Nu trebuie să uităm nicicând de cei care au făcut această mare unire. Făcând un arc peste timp, astăzi, România este independentă și suverană, membră a Uniunii Europene. Trebuie să dovedim că suntem un stat responsabil, dar în același timp, trebuie să apărăm identitatea noastră națională, să respectăm istoria și să apărăm credința noastră strămoșească! Avem obligația să ținem la țara noastră și la simbolurile noastre. De aceea, Primăria Suceava a împărțit 1000 de stegulețe cu tricolorul. Mă bucur când văd tricolorul arborat la geamurile mașinilor sau la ferestre, asta dovedește că ne iubim țara și simbolurile ei! Să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să fie pace ca să putem sărbători în fiecare an cel mai important moment din istoria românilor: Marea Unire! La mulți ani, dragi suceveni! La mulți ani, Suceava! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Trebuie spus că, vineri, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, centrul municipiului Suceava a devenit neîncăpător. Astfel, pe lângă miile de oameni care au venit să asiste la paradă, în zona centrală au fost prezenți și șefi de insituții, politicieni și militari.

Cei prezenți au asistat la slujba oficiată de părintele Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, care a condus un sobor de preoți, au ascultat mesajele șefilor administrației sucevene, au asistat la defilarea militarilor și au văzut parada tehnicii de intervenție din dotarea instituțiilor MAI.