Primarul Ion Lungu, discuții cu cetățenii din blocul afectat de explozie: „Am solicitat o evaluare a pagubelor pentru a putea acorda un sprijin financiar”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a purtat discutii cu cetățenii din blocul de  pe strada Tipografiei în care a avut loc explozia. Potrivit edilului, la discuții a participat și  președinta a Asociației de Proprietari, Iuliana Bordeianu.

„I-am solicitat doamnei presedinte sa facă o evaluare a pagubelor de pe scara blocului să putem acorda un sprijin financiar pentru înlocuirea geamurilor și a ușilor afectate.

Totodată, se lucrează la evaluarea pagubelor din apartamentul afectat de explozie. De asemenea, am participat la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,unde s-a stabilit realizarea unei comisii mixte formată din reprezentanți ai Prefecturii, ISU, ITM, ai Delgazgrid, ai Primăriei municipiului Suceava, Asociații de Proprietari etc. pentru verificarea instalațiilor de încălzire și gătit la gazul metan din clădirile care functionează în condominiu.
Așteptăm să primim evaluarea valorică totală a pagubelor pentru a le aproba în Consiliul Local”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.