Primarul Ion Lungu, după întâlnirea de la ADR Nord-Est: „Sper să putem depune cât mai repede proiecte pe noul Program Operațional Regional”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat vineri, 11 noiembrie, la ADR Piatra Neamț, la Conferința Regională „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord- Est pornește la drum”.
Potrivit edilului, din partea Comisiei europene a participat Krystof KASPRZIY, șef adjunct al Unității pentru România, Directia Generală, Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, on-line de la Bruxelles, ministrul Turismului si Anteprenoriatului, Daniel Cadariu, secretar de stat de la MIPE Ovidiu Cîmpean care a semnat, în numele ministerului, impreună cu  Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord Est, demararea acestui nou exercițiu financiar pe POR, la nivelul Agenției de Dezvoltare Nord -Est.


„Au fost prezenti la Conferință președinți de consilii judetene, prefecți, primari și, nu în ultimul rând, oameni de afaceti.
Am salutat, în numele primarilor, demarea noului exercitiu financiar pe POR 2021-2027 și am solicitat reprezentantului ministerului fondurilor europene și domnului director de la ADR Nord Est, să simplificăm procedurile de accesare a fondurilor europene, să luam exemplul Poloniei (mai ales ca reprezentantul comisiei europene prezent azi la Piatra Neamt este de origine polonă),ținând cont că deja s-au pierdut doi ani din exercitiul financiar actual 2021-2027, respectiv 2021 si 2022.
Am obtinut astăzi o victorie în acest sens de simplificare sa procedurilor, după discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene si cu domnul Prim ministru ieri, s-a renunțat la intocmirea Documentului strategic care era in dezbatere publica PIRU-Planul integrat de regenerare urbana,care ar fi întârziat accesarea fondurilor europene, anunțul a fost făcut de către domnul secretar de stat de la MIPE Ovidiu Câmpenu.
Sper să putem depune cat mai repede proiecte la ADR Nord-Est pe noul Program Operațional Regional”, a spus primarul Ion Lungu.