Primarul Ion Lungu, după slujba de pomenire a domnului Moldovei: „Avem obligația morală să-l sărbătorim în fiecare an pe data de 2 iulie pe cel mai mare român din toate timpurile”

Primăria municipiului Suceava a organizat sâmbătă, 2 iulie, o sluibă de pomenire a marelui domnitor Ștefan cel Mare. Ceremonia religioasă, dar și depunerea de coroane de flori, a început la ora 8:00, la statuia ecvestră a domnitorului de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Astăzi se împlinesc 518 ani de la trecerea la cele veșnice a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Având în vedere ca gloria și măreția lui Ștefan cel Mare a avut loc la Suceava, în Cetatea de scaun, municipalitatea a organizat o ceremonie religioasă de pomenire a  marelui domnitor, după care s-au depus coroane de flori la cea mai mare statuie a lui Ștefan cel Mare. Avem obligația morală să-l sărbătorim în fiecare an pe data de 2 iulie pe cel mai mare român din toate timpurile, mai ales noi sucevenii care îl prețuim și  ne mândrim cu Ștefan cel Mare, pentru moștenirea lăsată prin zidirea a zeci de biserici și mănăstiri. Dumnezeu  să-l ierte și să-l odihnească în lumea drepților!”, a declarat primarul Ion Lungu.