Primarul Ion Lungu le-a solicitat directorilor școlilor din Suceava să facă proiecte pe fonduri europene: „Am tăiat deja finanțarea de la Primărie pentru toate investițiile din domeniul digitalizării”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ din municipiu, dar și cu contabilii șefi ai acestora, cu care a purtat discuții referitoare la investițiile pe fonduri europene. Acesta le-a recomandat tuturor să se axeze pe atragerea banilor europeni, întrucât Planul Național de Redresare și Reziliență dispune de suficiente axe de finanțare pentru domeniul învățământului.

„A fost o discuție constructivă. Le-am spus foarte clar că e bine să ne orientăm către fonduri europene. Am tăiat deja finanțarea de la Primărie pentru toate investițiile din domeniul digitalizării, întrucât acestea se pot face pe fonduri europene. Atâta timp cât există există posibilitatea accesării banilor prin PNRR, POR, sau chiar prin alte programe, nu putem da bani pentru table interactive sau cataloage digitale. Sigur că este mai comod să ceri bani de la Primărie, decât să implementezi un proiect european”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a mai spus că bugetul unităților școlare aferent anului 2023 este de aproximativ 34 de milioane de euro, fără salarii, întrucât acestea sunt virate prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava.