Primarul Ion Lungu și ministrul Cseke Attila au semnat contrctul de finanțare aferent Creșei din cartierul Dealul Mănăstirii

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat joi, 1 septembrie, la Palatul Victoria, cu ministrul Attila-Zoltán Cseke, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, contractul de finanțare a Creșei mari de 10 grupe, 110 copii, din cartierul Dealul Mănăstirii.
Edilul a precizat că valoarea finanțării este de 21.667.344,35 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 38 luni.
„În urma discuțiilor avute cu domnul ministru Attila-Zoltán Cseke, acesta a spus faptul că, câștigătorul licitației de execuție s-a angajat ca în termen de 14 luni să fie construită creșa, din care 2 luni pentru proiectare și 12 luni pentru construcția propriu-zisă.
Va fi o creșa mare și modernă, cu soluții de încălzire pe energie verde, cu spații verzi și cu respectarea a 10 mp pentru fiecare copil.
Municipalitatea suceveană mai are aprobată o Creșă mare pe strada Parcului, care se află în faza de licitație la Compania Națională de Investiții(CNI).
Aceste creșe sunt apreciate și așteptate de suceveni, mai ales de familiile tinere.
Sunt șanse ca în următorii 2 ani, să mai avem două creșe noi în orașul nostru”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.