Primarul Ion Lungu: „Sunt șanse reale ca în următorii doi ani cablurile din municipiul Suceava să fie îngropate”

Municipalitatea suceveană va îngropa cablurile de pe stâlpi printr-o tehnologie nouă, inteligentă prin foraje orizontale dirijate – subtraversări. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 6 iulie. Edilul a precizat că sunt șanse reale ca în următorii doi ani acest proiect să fie implementat.

„Am avut o întâlnire la sediul Primăriei municipiului Suceava, împreună cu directorii de investiții și patrimoniu, cu reprezentanții firmei SC «CALA» SA Mureș – Centru de Tehnologii Fără Săpătură, referitor la îngroparea cablurilor de pe stâlpi printr-o metodă inovativă prin Foraje Orizontale Dirijate-Subtraversări.
Această firmă este specializată în acest tip de lucrări, implementând acest sistem în mai multe orașe din România și din străinătate.
Ca prim pas am convenit ca municipalitatea suceveană să realizeze un studiu de fezabilitate profesionist din care să rezulte lucrările necesare de efectuat și în final să se stabilească valoarea indicatorilor tehnico-economici.
Este un proiect inteligent care se poate încadra în proiectul «Orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030», proiect de tip Smart City.
Sunt șanse reale să implementăm acest proiect în orașul nostru în următorii doi ani de zile”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.