Primarul Ion Lungu: „Voi propune să dăm oamenilor afectați de explozia blocului din Burdujeni câte un ajutor de 25.000 de lei”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că familiile afectate de explozia din blocul din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava primesc și în acest an câte 25.000 de lei de la Primăria Suceava.

Edilul a spus că ajutorul financiar va fi acordat pentru 20 de apartamente din cele 28, pentru că 8 partamente din scara D sunt locuibile, iar proprietarii se pot muta în ele.

„Voi propune să dăm oamenilor acest ajutor de 25.000 de lei, cât a fost și anul trecut, în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie, după ce vom aproba bugetul pe 2024”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a spus că în cursul zilei de miercuri a avut discuții pe această temă cu proprietarii din blocul respectiv și că lucrurile sunt delicate cu aprtamentele din scara E, care au fost cele mai afectate de explozia din decembrie 2022.

„Lucrurile sunt delicate.  Primăria a depus la finanțare pe Programul Național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat proiectul pentru refacerea blocului proiect care este eligibil, dar ne mai trebuie o piesă la dosar și anume rezultatul anchetei penale care să arate din ce cauză s-a produs explozia. Noi am făcut eforturi s-a luat acel aragaz de unde a pornit explozia s-a trimis la Petroșani la expertiză, dar încă mai durează”, a conchis Ion Lungu.