Primarul Mihai Senic face apel la cetățenii din Stroiești, care au mașini vechi și vor să le caseze, să se înscrie în programul Rabla Local

Primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, face apel la cetățenii din localitate, care au mașini vechi și vor să le caseze fără să își cumpere altele noi în schimb, să se înscrie în programul național Rabla Local. El a subliniat că data limită pentru depunerea cererilor a fost prelungită până la data de 29 septembrie 2023, astfel încât cât mai mulți oameni să poată beneficia de acest program.

Primarul Mihai Senic a declarat că de acest program pot beneficia 50 de cetățeni din comuna Stroiești, ce au posibilitatea să primească câte 3000 de lei în schimbul mașinii vechi. Edilul a precizat că, până în acest moment, au fost depuse 14 solicitări de casare.

„Fac apel la cetățenii care îndeplinesc condițiile impuse de acest program și vor să scape de mașinile vechi să se înscrie și să urmeze toți pașii indicați. Pentru înscriere în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM cetățenii au nevoie de un cont creat pe numele solicitantului, carte de identitate sau buletin și serie de șasiu pentru autovehiculul uzat”, a spus primarul comunei Stroiești, Mihai Senic.

Edilul a adăugat că, după înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăria comunei Stroiești, iar ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a Primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT comuna Stroiești, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).