Primarul Sucevei, din nou la București pentru rezolvarea problemelor municipalității

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a purtat discuții la Bucureşti, la mai multe ministere şi structuri guvernamentale, referitoare la problemele municipalității.

„Am purtat discuții la Ministerul Energiei, cu domnul ministru Sebastian Burduja, pentru depunerea proiectului Parc Fotovoltaic şi a proiectului Reabilitare rețele termice.

La Ministerul Dezvoltării am discutat despre depunera proiectului «clădiri risc seismic ridicat», pentru blocul explodat în cartierul Burdujeni. La Ministerul de Interne, Direcţia Termoficare, despre funcţionarea sistemului de încălzire iarna 2023-2024, dar și despre subvenții și ajutoare de stat.

La Ministerul Finanțelor Publice am avut discuții la Comisia de Împrumuturi pentru Autoritățile Publice Locale, referitor la împrumutul de aproximativ 12 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene prin PNRR.

La Compania Națională de Investiții au fost discuții legate de demararea lucrărilor la Creșa din Cartierul Burdujeni, precum şi probleme punctuale la cele două investiţii prin CNI: Sala Polivalentă şi Bază sportivă tip 1”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul a adăugat că, după discuțiile de astăzi, s-au rezolvat o parte din problemele întimpinate în implementarea proiectelor pe fonduri europene și guvernamentale.