Probleme la un centru de bătrâni din Dumbrăveni. Prefectul a dispus constituirea unei comisii, după ce reprezentanții azilului au ignorat instituțiile statului

Prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu au participat luni, 7 august, la o ședință de analiză a stadiului de îndeplinire a măsurilor stabilite de către reprezentanții instituțiilor care au desfășurat controale în baza Ordinul prefectului județului Suceava 332 din 10.07.2023 la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Suceava.
Din discuțiile purtate în ședința de analiză a rezultat că în majoritatea cazurilor, măsurile stabilite de instituțiile de control au fost fie realizate, fie sunt în procedură de îndeplinire.
Prefectul Sucevei a precizat că o situație deosebită o reprezintă modul în care cei responsabili de activitatea Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog – Franz von Bayern – aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA din comuna Dumbrăveni au tratat măsurile stabilite de către inspectori.
Fără excepție, reprezentanții AJPIS, ITM, DSVSA, DSP și Protecției Consumatorului au precizat că măsurile stabilite în sarcina conducerii asociației nu au fost îndeplinite, nefiind demarate până la acest moment nici măcar acțiunile corective care nu necesită investiții financiare.
Având în vedere situația prezentată, prefectul Alexandru Moldovan a emis luni, 7 august, ordinul de constituire a comisiei mixte care va verifica, din nou, activitatea acestui centru rezidențial destinat persoanelor vârstnice.
„Comisia alcătuită din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență va desfășura activitatea de verificare și control în perioada 08.08.2023 – 10.08.2023, urmând ca rezultatul acțiunilor de control și măsurile dispuse să fie comunicate până vineri, 11.08.2023, către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Instituția Prefectului”, a spus prefectul Alexandru Moldovan.