Profesor, săltat pentru trafic de droguri. Cultiva şi vindea canabis cu 70 de lei gramul

Un profesor de engleză din judeţul Bacău este cercetat de procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Bacău pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc, anchetatorii găsind la una dintre adresele care au legătură cu el o cultură de canabis. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au declarat, pentru News.ro, că, deocamdată, nu au fost înştiinţaţi cu privire la un astfel de caz.

„De la începutul anului 2023, un făptuitor a cultivat plante de canabis, într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc, către consumatori de pe raza judeţului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, informează DIICOT, într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că persoana suspectată în acest dosar este un profesor de limba engleză care predă la trei şcoli generale din judeţ.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au declarat, marţi dimineaţă, pentru News.ro că nu au fost înştiinţaţi în legătură cu un astfel de caz şi că instituţia nici nu a primit vreo sesizare despre faptul că vreun cadru didactic ar face trafic de stupefiante.

Profesorul va fi audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, scrie psnews.ro.