Prognoza meteo ANM marți, 10 ianuarie 2023. Meteorologii anunță precipitații în toată țara

Începând de marți, 10 ianuarie 2023, meteorologii anunță o răcire a vremii, dar și precipitații. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări, dar și în Capitală.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 10 ianuarie 2023, anunță vreme închisă și mohorâtă în mai toate regiunile. Deși se vor situa în continuare peste valorile normale pentru data din calendar, temperaturile vor fi în ușoară scădere. Iată cum va fi vremea în București, dar și în țară în cursul zilei de marți. 

În cursul zilei de marți, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor fi în scădere, în special în jumătatea de nord-est a țării.

Cu toate acestea, la nivelul întregii țări, temperaturile se vor menține peste valorile climatologice specifice acestei perioade din an. Sunt anunțate maxime cuprinse între 4 și 14 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 0 și 7 grade. 

Ziua de marți aduce precipitații în cea mai mare parte a țării. În majoritatea regiunilor va ploua, iar izolat, în Transilvania vor fi și condiții de lapoviță și ninsoare.

În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și se va depune strat de zăpadă, în special în Carpații Meridionali.

Meteorologii au emis și o informare meteo de vreme rea valabilă în intervalul 9 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 18. Vor fi precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului. În partea de sud a țării se pot acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. 

Vântul va prezenta intensificări în toate zonele, astfel că se vor atinge viteze de până la 45…55 km/h. În zonele montane, la altitudini mari, vântul va atinge la rafală 60…80 km/h, scrie kanald.ro.