Proiectul de buget al municipiului Vatra Dornei, aprobat cu unanimitate de voturi. Viceprimarul Marius Rîpan: „Este un buget axat pe dezvoltare”

Viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan, a anunțat că bugetul orașului, în valoare de 110 milioane de lei, a fost aprobat luni, 12 februarie, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local.

Potrivit viceprimarului dornean, proiectul bugetului a fost adoptat cu unanimitate de voturi, iar 56% din valoarea totală este destinat dezvoltării.

„Mulțumesc tuturor consilierilor, care au înțeles aprobarea acestui buget și care au votat în unanimitate proiectul de hotărâre. Este un buget axat pe dezvoltare și vorbim aici de proiecte în derulare, în diferite stadii, cum sunt proiectul de mobilitate urbană, proiectul de iluminat public, ambulatoriul integrat de la Spital și locuințele sociale de pe strada Miriștei, toate acestea având finanțare europeană. În ceea ce privește proiectele guvernamentale, avem pe PNI «Anghel Saligny» apă și canalizare, dar și asfaltări de drumuri. Trebuie precizat că pentru a putea asfalta străzile, condiția a fost ca acolo să fie echipate cu utilități, respectiv apă, canal și gaz”, a spus viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan.

El a adăugat că, pe lângă acestea, se lucrează și la o serie de proiecte noi ce vor fi accesate pe fonduri europene, în exercițiul financiar 2021 – 2027.

„Vorbim de mai multe proiecte pe care le vom accesa, respectiv de digitalizare, mobilitate urbană, învățământ, eficientizare energetică atât pentru clădiri publice, cât și pentru clădiri rezidențiale, dar mai ales de proiectul la care noi ținem cel mai mult și pe care ne dorim să îl implementăm, respectiv reabilitarea Parcului municipal din Vatra Dornei”, a subliniat Marius Rîpan.