Protecția Consumatorilor Suceava, controale la 9 magazine ”Lidl”

În ultimele zile, comisarii suceveni de la Protecția Consumatorilor au aplicat 12 amenzi în valoare de 156.000 de lei și două avertismente, în timpul unor controale efectuate la nouă magazine <Lidl> de pe raza județului.

De asemenea, comisarii suceveni au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme și încetarea practicii comerciale incorecte pentru trei unități.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Stelian Simeria, a transmis că printre cele mai importante abateri constatate de echipele de control s-au numărat: comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj, diferențe între prețul de la raft și prețul de la casa de marcat, comercializarea unor fructe si legume cu modificări organoleptice sau de o calitate inferioară și lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea nutrițională a acestora, pe etichetele produselor din zona de panificație. De asemenea, au fost găsite la comercializare produse alimentare cu data limită de consum depășită și jucării care nu aveau menționate pe etichetă avertismentele legate de utilizare.