PSD și PNL au decis comasarea alegerilor

E oficial. Vom alege primarii şi europarlamentarii în aceeaşi zi, pe 9 iunie. Coaliţia de guvernare s-a înţeles să devanseze şi alegerile prezidenţiale. Ambele tururi vor fi în septembrie. Astfel, vom avea timp de mai multe luni doi preşedinţi de ţară, unul ales şi unul în funcţie. La fel şi în cazul primarilor. Ultimul rând de alegeri, cele parlamentare, vor fi pe 8 decembrie.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Faptul că noi am decis să facem această comasare, nu este ceva împotriva democraţiei. Este, dimpotrivă, un plus pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: Suntem în faţa dumneavoastră în această seară pentru a prezenta decizia finală a Coaliţiei referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile europarlamentare şi locale, şi anume decizia Coaliţiei de a comasa cele două runde de alegeri.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Eu am sentimentul că am făcut ce este mai bine pentru ţara mea. Indiferent de costuri.

PSD şi PNL au ajuns la un numitor comun, după negocieri la sânge, care au pus pe jar Coaliţia de guvernare. Aseară, liderii celor două partide au bătut palma pentru alegeri comasate. Liderii politici spun că decizia a fost luată în funcţie de rezultatul ultimelor sondaje, relatează observatornews.ro.