PSD Suceava susține că Vasile Rîmbu stă foarte bine în sondaje

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat vineri, 17 martie, că fostul manager al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, economistul Vasile Rîmbu, este de acord să candideze din partea social democraților pentru funcția de primar al Sucevei.

Totodată, Ioan Stan a spus că social democrații au făcut un sondaj în municipiul reședință de județ, iar rezultatul acestuia arată că Rîmbu este favorit pentru fotoliul de primar al Sucevei.

În ceea ce privește adeziunea lui Rîmbu în Organizația Municipală (OM) a PSD, Ioan Stan a precizat că cel dintâi este membru al PSD încă de acum 30 de ani, iar adeziunea în OM PSD reprezintă doar o reconfirmare.

„Eu cu domnul Vasile Rîmbu am fost într-o legătură directă de acum aproape 30 de ani. Domnul Rîmbu este membru al partidului și nu am avut nimic împotrivă să-l reconfirme Organizația Municipală Suceava. Dar el era membru al PSD”, a precizat Stan.

Întrebat cine l-a convins pe Vasile Rîmbu să revină în PSD, Ioan Stan a spus că „noi, toți colegii”.

„În primul rând, noi suntem de acord ca domnul Rîmbu să candideze pentru funcția de primar al Sucevei. Domnul Rîmbu a demonstrat de-a lungul timpului, indiferent că a fost la Finanțe și mai ales manager al Spitalului Județean, că are adevărate calități de manager. Un bun primar este un bun manager. Noi l-am contactat și dumnealui a spus că este de acord să candideze”, a spus senatorul Ioan Stan.

De cealaltă parte, deputatul Eugen Bejinariu a confirmat candidatura lui Vasile Rîmbu, subliniind că sondajul de opinie îl și dă ca favorit.

„Nu vă ascundem că domnul Rîmbu stă foarte bine în aceste sondaje. Am vorbit cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și mi-a spus de acest sondaj înainte de a-l convinge noi pe domnul Rîmbu să devină colegul nostru de partid”, a declarat deputatul Eugen Bejinariu.

Potrivit social democraților, sondajul a fost realizat pe un eșantion de 850 de persoane și s-a luat în considerare o prezență de peste 50%, fiind sondați atât posibili candidați din PSD, cât și din alte partide.