Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, la Antena 3, despre majorarea pensiilor, că în acest moment, calculele care se fac pentru mărirea pensiilor duc către 15 procente, ceea ce ar echivala cu indicele inflaţiei. El a arătat că trebuie să existe un echilibru bugetar şi acest sistem să fie sustenabil şi să poată fi pus în plată.
„Concluzia discuţiei dintre domnul premier, Nicolae Ciucă şi preşedinta Comisiei Europene este că s-a căzut de acord, de principiu, asupra eliminării acestui prag de 9,4 procente. S-a obţinut acord din partea preşedintei, detaliile tehnice vor fi stabilite ulterior. Cea mai importantă concluzie este că există flexibilitate din partea Comisiei, mai ales că traversăm această perioadă de criză, în care evident că toate demersurile noastre trebuie să se alinieze dinamicii şi din păcate evoluţiilor negative pe care cu toţii pe constatăm”, a declarat Stroe.
Ionuţ Stroe a menţionat că ”de aceea pensionarii, fiind o categorie socială vulnerabilă, au nevoie mai mult decât oricând nu doar de atenţia şi deciziile Guvernului ci şi de o flexibilizare a cadrului legislativ pentru a avea mai mulţi bani”. ”Dincolo de aceste acorduri de principiu, există şi trebuie să ţinem cont că trebuie să existe un echilibru bugetar şi acest sistem de pensii să fie sustenabil şi să poată fi pus în plată”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, despre majorarea pensiilor.
Despre procentul cu care vor creşte pensiile, Ionuţ Stroe a precizat: „În acest moment, calculele care se fac pentru mărirea pensiilor, la sfârşitul acestui an, duc către 15 procente. Practic, ar echivala cu indicele inflaţiei, posibilităţile pensionarilor de cumpărare să nu scadă”. ”Guvernul acesta a demonstrat în dese rânduri că sprijinul financiar acordat pensionarilor a fost unul consistent, acel ajutor de 1.600 de lei, pentru cei cu pensii sub 2.000 de lei, a fost sprijinul financiar de 700 de lei, mărirea de 10 procente de la începutul guvernării, acum ceva ani au fost 14 procente”, a mai arătat Stroe, potrivit psnews.ro.