Rareș Bogdan, dezamăgit de declarațiile liderului PSD: Putea să dea un telefon

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, despre acuzaţiile lui Ciolacu privind discuţiile liberalilor de la Sinaia, că i se părea firesc ca preşedintele PSD să le dea un telefon lui Nicolae Ciucă, lui Lucian Bode sau lui şi să îi întrebe. Rareş Bogdan a mai afirmat că numele lui Sorin Grindeanu nu a fost rostit în două zile deloc la Sinaia, numele lui Marcel Ciolacu, doar în perspectiva parteneriatului asumat cu PSD şi numele ministrului Alexandru Rafila, strict în perspectiva spitalelor care sunt finanţate prin PNRR. ”Îi amintesc domnului Ciolacu că se află la guvernare. Uneori, probabil, domnia sa uită şi crede că este în Opoziţie”, a mai spus Bogdan, predcizând că românii nu îşi doresc în acest moment tensiune.

”Sunt extrem de mirat, pentru că nu a fost o întâlnire secretă, a fost o întâlnire care a început cu o conferinţă de presă a premierului, la ora 18.00, joi, transmisă de toate televiziunile. De asemenea, noi ne-am adunat acolo, într-o întâlnire absolut firească cu cei nouă miniştri liberali şi organizaţiile din centrul României”, a spus Rareş Bogdan, despre evenimentul PNL de la Sinaia, de săptămâna trecută, precizând că miercuri şi joi, conducerea PNL se va afla la Suceava.

”Noi ne-am întâlnit acolo pentru a găsi soluţii pentru iarnă, pentru a discuta perspectivele, cu miniştrii noştri şi liderii grupurilor parlamentare, care sunt priorităţile, pentru a atenua pe de o parte creşterile de preţuri la energie şi alimente şi pe de altă parte, inflaţia care este cu două cifre”, a mai spus europarlamentarul PNL, potrivit News.ro.

Rareş Bogdan a completat: ”Eu nu vreau să îi dau replici domnului Ciolacu. Mie mi se părea firesc ca domnia sa să dea un telefon la Nicolae Ciucă, lui Lucian Bode sau mie şi să ne întrebe, ce a fost la Sinaia, e o problemă? Numele lui Grindeanu nici nu a fost rostit la Sinaia, numele lui Rafila, numai în perspectiva spitalelor şi a rezolvării problemelor finanţărilor din PNRR şi în sensul pozitiv, în niciun caz negativ, iar numele domnului Ciolacu, la fel, în sensul partaneriatului”.

El a menţionat că ”nu au făcut un parteneriat pentru a da replici şi pentru a crea tensiune”.

”Românii nu îşi doresc în acest moment tensiune, politicianism, nu îşi doresc în niciun caz scandal ci îşi doresc să le dăm perspectiva unei guvernări sănătoase, a unei guvernări care să ducă la o uşurare a vieţii lor, pentru următoarea perioadă şi mai ales la o perspectivă”, a arătat Rareş Bogdan.

Întrebat de se întâmplă cu situaţia din energie şi despre propunerea lui Marcel Ciolacu privind o reglementare a preţurilor din energie, Rareş Bogdan a răspuns: ”Îi amintesc domnului Ciolacu că se află la guvernare. Uneori, probabil, domnia sa uită şi crede că este în Opoziţie. Nu, domnia sa se află la guvernare de un an de zile şi stă în puterea noastră, noi nu putem să ne ascundem după deciziile nu ştiu cui. La guvernare nu se află USR, nu se află AUR, nu se află altcineva, se află PNL, în parteneriat asumat cu PSD, deci stă în puterea noastră să venim cu legi, să venim cu Ordonanţe de Urgenă, cu hotărâri de guvern şi să reglementăm lucruri. Nu putem să ieşim în spaţiul public şi să spunem ce ar trebui făcut. Oameni buni, avem pâinea şi cuţitul. Facem, sau ne facem că facem. Eu vreau să cred că suntem oameni serioşi şi vrem să facem lucruri”.

Rareş Bogdan a mai spus că, dacă vor să facă ceva, partidele se pun la masa coaliţiei şi rezolvă problemele.

”Nu suntem în opoziţie, noi suntem la guvernare, nu avem nicio scuză, nici PSD, nici PNL, dacă nu rezolvăm problemele. Haideţi să fim serioşi, să nu mai facem retorică. Guvernăm sau ne jucăm?”, a mai spus Bogdan.

El a precizat că ”a fost o dezinformare pe care a primit-o liderul PSD, Marcel Ciolacu şi nimic mai mult”.

”Probabil domnia sa în momentul ăsta regretă cele spuse pentru că, repet, numele lui Sorin Grindeanu nu a fost rostit în două zile deloc la Sinaia, numele lui Marcel Ciolacu, doar în perspectiva parteneriatului pe care îl avem asumat, cu PSD şi deasemenea, numele domnului Rafila strict în perspectiva spitalelor, pentru că trebuie să prezentăm lista pentru a primi cei 1,1 miliarde de euro, plus 600 de milioane de euro, pe echipamente, pentru cele 48 de spitale care urmează să fie construite din PNRR, respectiv pentru 1 miliard şi 800 de milioane, din fondurile de coeziune”, a spus Rareş Bogdan.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, că ”partenerii de coaliţie fac anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac asupra lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila”, referitor la subiectul crizei din energie şi a acuzat ”marea guvernare de dreapta, cu primii-miniştri, că a făcut o o tâmpenie”, iar marea liberalizare a energiei de fapt a creat şmecheri din nou, în energie şi speculaţie pe piaţă. Liderul PSD a ţinut să precizeze că nu se va rupe coaliţia.