Rareș Bogdan spune că rotativa trebuie să fie rapidă: „Dacă e nevoie de mine, voi veni”

​Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat duminică, la Antena 3, despre momentul rotaţiei premierilor în coaliţie, că nu crede că ar fi oportun pentru România să treacă la o negociere de săptămâni sau luni, el menţionând că majoritatea liderilor PNL şi preşedintele Klaus Iohannis dar şi mulţi din PSD doresc păstrarea protocolului iniţial.

Despre liderii PNL care ar putea să facă parte din viitorul Guvern, Rareş Bogdan i-a nominalizat pe Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Rareş Bogdan, Cristian Buşoi, sau Raluca Turcan.

„Vreau ca PNL să aibă o prestaţie bună, vreau ca PNL să vină cu o garnitură care să poată să îşi pună pecetea liberală având în vedere că PSD vine cu lideri de frunte, de la Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila. E normal ca şi PNL să vină cu ce are mai bun ca leadership atât la nivel guvernamental cât şi comunicaţional, pentru a nu mai avea problema pe care domnul Blaga, fostul preşedinte al PNL, a semnalat-o, de a nu mai avea persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”, a spus Rareş Bogdan, citat de news.ro.

Despre prezenţa sa în viitorul guvern, Rareş Bogdan a spus: „Acum, nu prezenţa mea e cea mai importantă, că nu sunt eu nici cel mai deştept, nici cel mai frumos şi priceput de acolo. Dacă e nevoie de mine, voi veni, deşi am proiecte importante la Bruxelles. Dacă nu, sunt convins că putem să mergem cu nume foarte importante, de la Dan Motreanu, la Gheorghe Falcă, de la Robert Sighiartău, la Alexandru Nazare, de la Ilie Bolojan, la Rareş Bogdan, Cristian Buşoi, Raluca Turcan, oameni care sunt recunoscuţi ca lideri. Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu. Miniştrii vor avea şi un rol important în campania electorală din 2024 şi de asemenea în prestaţia guvernamentală”, a precizat eurodeputatul PNL.

Potrivit lui Rareş Bogdan, ”Guvernul va conta foarte mult prin ceea ce va face în anul electoral, pentru că ceea ce va face în următoarele şapte, opt luni de zile va fi determinant pentru anul electoral 2024”.

Despre Raluca Turcan, el a arătat că ”ar fi mai bună decât Marius Budăi, dar Ministerul Muncii nu e la ei şi nu intră la rotativă, poate fi un alt portofoliu”.

„Noi ne dorim păstrarea protocolului, protocolul înseamnă că poziţia de premier va fi ocupată de către liderul PSD, iar noi ocupăm poziţia de vicepremier, respectiv cea de ministru al Transporturilor, al Finanţelor respectiv cea de Secretar General al Guvernului, urmând să cedăm poziţiile de prim-ministru şi poziţiile de ministru al Fondurilor Europene şi Justiţie Aşa arată protocolul semnat în urmă cu un an şi jumătate”, a afirmat Bogdan.

Europarlamentarul a mai spus că „a văzut că majoritatea liderilor PNL îşi doresc acelaşi lucru, preşedintele României, de asemenea, dar şi mulţi social-democraţi”.

„Pentru a evita negocieri care nu cred că ar fi pe placul cetăţenilor României şi nici în folosul politicilor in interiorul României, cred că ar fi mult mai simplu să aplicăm întocmai protocolul şi lucrurile se pot regla în trei zile. În cazul în care trecem la negocieri şi PSD doreşte să păstreze o poziţie sau alta, PNL îşi doreşte ceva, deja lucrurile pot deveni complicate şi pot să treneze iar noi avem în momentul acesta cu totul şi cu totul alte preocupări legate de absorbţie, de PNRR, de condiţionalităţi. Nu cred că ar fi oportun pentru România să trecem la o negociere de săptămâni sau luni de zile”, a arătat Rareş Bogdan, potrivit hotnews.ro.