Resturi de rachetă, descoperite pe teritoriul R. Moldova

Resturi de rachetă „provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei” au fost descoperite joi de o patrulă a Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova pe un câmp din apropiere de Larga, în raionul Briceni, conform Ministerului de Interne de la Chişinău, citat de tv8.md.

Larga este un punct de trecere a frontierei cu Ucraina situat în nordul Republicii Moldova.

După ce au fost descoperite resturile presupusei rachete, s-a luat măsura protejării zonei şi a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112. La faţa locului au venit echipele de genişti ale poliţiei, precum şi Procuratura raionului Briceni.

Este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia a lansat din nou în primele ore ale dimineţii de joi un val de rachete asupra Ucrainei, iar una dintre ele a lovit un sit industrial din oraşul Liov, din vestul ţării, provocând un incendiu. O parte din rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană, dar alte câteva au căzut şi în regiuni din centrul ţării, scrie psnews.ro.