Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă în fața rechinului Mako. Acesta își atacă prada cu o viteză foarte mare

Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă să se salveze. Rechinului Mako, despre care autoritățile locale spun că a omorât-o pe femeie, își atacă prada cu o viteză uluitoare.

Mako este numit și rechinul mackerel și are lungimea corpului de până la 4,3 metri, iar femele sunt mai mari decât masculii, potrivit site-ului oceana.org. Este considerat cel mai rapid rechin din lume și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme.

Trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la dâncimi de cel mult 500 de metri, scrie protv.

Rechinul Mako vânează observându-și prada. El are un simț impresionant, de la foarte mare distanță. Acesta se năpustește asupra prăzii cu o viteză care variază între 50 km/h și peste 75 km/h.

Rechinul Mako a ucis două femei în Egipt

În ultimele zile, rechinul Mako a ucis o femeie din Austria și una din România. Tragediile s-au produs în stațiunea egipteană Sahl Hasheesh, lângă Hurghada.

Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni.

Românca era dispărută de două zile de la hotel, iar trupul ei neînsuflețit a fost găsit într-un golf.