România a găsit surse alternative la ţiţeiul rusesc, afirmă ministrul Virgil Popescu: Când intră în vigoare embargoul asupra produselor petroliere din Rusia

Rafinăriile din România au găsit alternative la țieiul rusesc, având în vedere că în decembrie intră în vigoare embargoul asupra produselor petroliere din Rusia, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu. El a participat la Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze din România (FPPG).

Ieri (marţi – n.r.) au fost discuţii la minister cu toate companiile care deţin rafinării în România, inclusiv Lukoil, despre prelucrarea ţiţeiului după data de 5 decembrie (când intră în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc – n.r.). Ne-au comunicat că au găsit surse alternative de ţiţei după 5 decembrie„, a spus oficialul român, citat de agerpres.ro.

La această dată va intra în vigoare embargoul instituit de Comisia Europeană asupra produselor petroliere ruseşti transportate pe cale maritimă.

În România, rafinăria Petrotel Lukoil, cu o capacitate de 2,5 milioane de tone de ţiţei pe an, prelucra până acum petrol rusesc adus prin Marea Neagră.

Celelalte rafinării funcţionale din România sunt Petromidia, deţinută de Rompetrol, şi Petrobrazi, operată de OMV Petrom, scrie psnews.ro.