Românii achită mai mult pentru vacanțe în Grecia! Cât plătesc turiștii pentru feribot

Luna lui Cuptor aduce și mai mulți turiști români pe litoralul Republicii Elene. Mii de oameni își planifică vacanțele în Grecia. Valul de scumpiri nu au ocolit-o, ci a adus schimbări în bugetele alocate sejururilor.

Prețul feriboturilor, de asemenea, este în creștere. „Pentru a treia oară în 2022, companiile de feriboturi din Grecia au crescut prețurile biletelor. Acest lucru e valabil doar pentru anumite destinații. Schimbările vor fi resimțite în special pentru cei care vor să plece din portul Pireu către insulele din Marea Egee”, notează click.

Scumpirile arată astfel:

Pireu – Naxos, cu un feribot convențional, creștere de 7,29%, de la 48 euro la 51,50 euro

Pireu – Paros, creștere de 7,53%, de la 46,50 euro la 50 de euro

Pireu – Mykonos, creștere de 8,25%, de la 48,50 euro la 52,50 euro

Pireu – Ikaria, creștere de 7,34%, de la 54,50 euro la 58,50 euro

Pireu – Syros, creștere de 7,06%, de la 42,50 la 45,50 euro

Pireu – Rodos, creștere de 5,20%, de la 86,50 la 91 euro

Experiență inedită a unei românce în Grecia

După ce s-a întors din vacanta petrecută în Grecia, o româncă a povestit pe rețelele de socializare de ce tratament a avut parte în acel loc. Românca a scris despre ce părere au grecii despre românii de acolo, dar și cum sunt văzuți turiștii din țara noastră.

„A fost bine, mult mai bine decât ar fi fost la noi! Drumul lung, bucurie mare că reușesc și anul acesta să merg în concediu. Prețurile nu mi s-au părut cu mult mai scumpe ca în anii trecuți, pe ici colo grecii au micșorat cantitățile sau au scos garniturile (marketing bun)”, a transmis femeia pe rețelele de socializare.

De asemenea, turista româncă a mai adăugat faptul este deranjată de remarca pe care o aude aproape mereu când merge în vacanță „este plin de români”, conform sursei citate.

„Așa și?! Cu ce vă deranjează? Recomandați-mi un loc unde nu sunt români! Poate pe lună! Nu prea avem loc unii de alții pe alte meleaguri! Ar trebui să ne dăm reset și să-i observăm și pe ceilalți, suntem cu muuult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi care atunci când nu sunt taxați la buzunar cu amenzi se comportă mizerabil! În rest, să vă bucurați de vacanțe frumoase, că le meritați”, a mai spus femeia, potrivit psnews.ro.