Rugbyștii de la Câmpulung Moldovenesc au demonstrat că sunt o forţă şi la nivel naţional, unde au urcat pe podium la competiția din cadrul Olimpiadei Naționale a Sporturilor Școlare (ONSȘ). Participarea lor nu a fost un simplu act de prezenţă, copiii manifestând interes față de sport și tratând cu maximă seriozitate și această competiție.
Și cum atunci când pasiunea și munca fac și ele echipă, rezultatele sunt pe măsură. Așa se face că echipa de Rugby formată din elevi ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, coordonată de profesorul Lucian Preutescu, a reușit o victorie notabilă, obținând medalia de bronz, în urma câștigării Finalei Mici, de la ONSȘ. Spre bucuria fără margini a părinților, dar și a mentorului lor, copiii au arătat că știu ce înseamnă lucrul în echipă, fair-play-ul și, mai ales, știu exact că de ei depinde rezultatul final.
Evenimentul sportiv s-a desfășurat între 8 și 11 iunie, la Galați, locație unde cei mici au reușit să învingă echipa din Ialomița și să obțină medalia, revenind acasă victorioși.
„Am fost a treia școală la nivel național, iar asta nu poate decât să ne bucure. Sunt tare mândru de toți cei 30 de elevi ai mei, care se implică activ și dau totul pe teren de fiecare dată. Copiii au fost foarte fericiți, iar asta este mulțumirea mea. Duminică a fost și ziua mea de naștere, iar această victorie a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit până la 36 de ani”, a spus prof. Lucian Preutescu.
El a ținut să sublinieze că, după ce anul trecut echipa de la Câmpulung nu a reușit să treacă de faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sporturilor Școlare, din cauză că scorul a fost egal, iar departajarea s-a făcut în funcție de numărul de eseuri din celelalte meciuri, anul acesta fiecare etapă a fost câștigată cu brio, până la ultima victorie înregistrată.
Și pentru că nimic din toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără un sprijin constant și consistent, profesorul de la Câmpulung Moldovenesc a ținut să transmită mulțumiri operatorilor economici SC Expert Optic SRL, SC ADDICTAD SRL, SC AC Mobile SRL și SC La Papa Bun SRL, dar și părinților celor 30 de elevi pe care îi antrenează.
„Rugby-tagul” este o activitate fizică rapidă, fără contact direct cu adversarul, scopul fiind de a duce balonul rotund în terenul de țintă advers, pasele efectuându-se doar în lateral sau în spate. Fiind o combinație între distracție și energia dată de mișcare, „rugby-tagul” este acum versiunea oficială a rugbyului pentru grupele de școlari. Cureaua rugby-tag este purtată în jurul taliei, de care sunt atașate două eșarfe (taguri) din materiale viu colorate, prinse prin sistemul „arici”. Atunci când posesorului balonului i se smulge un tag, acesta este obligat ca în două secunde să paseze mingea.