S-a scris din nou istorie în Cetatea Sucevei! Gala de kickboxing, un eveniment mult peste așteptări, va avea o nouă ediție

S-a scris istorie în Cetatea de Scaun a Sucevei. Gala de Kickboxing Colosseum Tournament, ce s-a desfășurat la finele lunii iunie, a reușit să facă cunoscută Cetatea Marelui Ștefan pe mapamond. Bilanțul evenimentului, prezentat într-o conferință de presă de către organizatori, arată că evenimentul a depășit cu mult așteptările, fiind unul extraordinar.

Gabriel Georgescu, unul dintre pilonii organizării galei de kickboxing, a declarat, plin de emoții, că evenimentul de la Suceava a fost unul deosebit, iar prin intermediul acestuia „am arătat lumii întregi frumusețea Cetății de Scaun a Sucevei”. Totodată, el a ținut să mulțumească partenerilor locali, Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean și Primăria Suceava, pentru toată susținerea lor, subliniind că Suceava are oameni pe care te poți baza oricând. 

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a spus că succesul evenimentului este unul de răsunet, acest lucru obligând la organizarea unor noi ediții, tot între zidurile Cetății Marelui Voievod. De altfel, Ursu a subliniat că până la ediția de anul viitor șanțul de apărare al monumentului istoric va fi restaurat, iar podul care duce în Cetate va fi înlocuit cu unul nou.

Și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a avut doar cuvinte de laudă la adresa marelui eveniment care a mai scris o pagină de istorie în Cetatea Sucevei. El a mulțumit organizatorilor că au ales acest obiectiv pentru desfășurarea Galei, subliniind că Consiliul Județean Suceava rămâne un partener de nădejde și în viitor.

Totodată, vicepreședintele CJ a mai spus că scopul de a promova Bucovina peste tot în lume a fost atins.

Cristi Varasciuc, cel care a făcut ca Gala de Kickboxing Colosseum Tournament să se desfășoare la Suceava, a mulțumit oamenilor de afaceri care s-au implicat în acest proiect de anvergură, dar și autorităților locale pentru tot sprijinul pe care l-au acordat. De asemenea, el a făcut și o promisiune: aceea de a ridica standardele viitoarelor evenimente de acest gen ce vor avea loc în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Și Horia Rădulescu, un alt pilon important în organizarea galei de kickboxing, a transmis mulțumiri tuturor celor ce au sprijinit proiectul. De asemenea, el a prezentat și rezultatele obținute de sportivii înscriși în competiție.

Meciul serii: Bogdan Floriștean, din Valea Moldovei, și Ionel Balan, din Bilca

 

Organizatorii au ținut să îi felicite și pe cei doi sportivi din județul Suceava, Bogdan Floriștean, din comuna Valea Moldovei, și Mihai Rusu, din comuna Capu Câmpului, pentru faptul că s-au luptat exemplar și au reușit să își învingă adversarii. Despre meciul dintre Bogdan Floriștean și Ionel Balan, organizatorii au spus că a fost meciul serii, determinarea lui Bogdan de a se califica în lupta pentru centura Colosseum Tournement fiind extraordinară și, drept urmare a și câștigat.

Nici meciul dintre Mihai Rusu și sportivul antrenat de legendarul Semmy Schilt nu a fost mai prejos, sportivul de la Capu Câmpului reușind să se țină de promisiunea făcută într-o conferință anterioară de presă și să „apere zidurile Cetății” cu orice preț. Astfel, Mihai a reușit să-și învingă adversarul, dovedind încă o dată că Bucovina are cu ce se mândri.

Vizibil emoționat, Bogdan Floriștean a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au susținut și promovat, promițând că rezultatele sale vor fi cel puțin la fel de bune și în viitor.

„A fost un eveniment pe care nu îl vom uita niciodată și pe care îl așteptăm și la anul”, a punctat Bogdan.

Și Mihai Rusu a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă victoria sa. El a spus că este mândru de faptul că a dat totul în ring. Deși a luptat cu un sportiv foarte bine pregătit, Mihai știa că victoria va fi a sa, pentru că „în Cetatea de Scaun a Sucevei nu am cum să pierd. I-am spus antrenorului meu, înainte să urc în ring: Maestre, orice ar fi, nu opriți lupta! Dacă o să cad de 10 ori, mă voi ridica! Și așa am făcut, iar după un extra round am câștigat”.

„Sunt mândru că sunt sucevean, sunt mândru că am luptat acasă! Îmi doresc ca în luna octombrie să aducem centura la Suceava, pentru a le arăta tuturor că Suceava are kickboxing de calitate”, a spus Mihai.

Despre acest eveniment mondial s-a scris doar o pagină, multe altele urmând a aduce sportul de performanță și istoria laolaltă, fapt confirmat deja de Gabriel Georgescu: pe 28 iunie 2024, între zidurile Cetății Marelui Ștefan va avea loc o nouă Gală de Kickboxing Colosseum Tournament.