Salonul de Carte Alma Mater Librorum de la Suceava, la cea de-a IX-a ediție

Încă de la inițierea sa, în anul 2014, Salonul de Carte de la USV şi-a propus să valorizeze cultura comună şi ştiinţifică şi să întărească relaţiile dintre lumea academică şi comunitate. Aflat la cea de a IX-a ediţie, Salonul de Carte Alma Mater Librorum de la Suceava este singura manifestare de acest gen organizată şi găzduită de o universitate românească.

Actuala ediție a Salonului de carte al USV, organizată în contextul aniversării a 60 de ani de învățământ superior sucevean, va avea loc în zilele de 23-24 iunie, în corpul E al Universităţii şi este dedicată Cărţii în biblioteca universitară – tezaur al diversităţii culturale şi ştiinţifice, memorie a spiritualităţii româneşti.

50 de edituri participante, 35 de standuri de carte, peste 100 de autori din Suceava, din ţară şi din străinătate (Chişinău, Cernăuţi, Dakar, Senegal, Maroua – Camerun, Paris – Franţa) participă la programul celor două zile de manifestări, care vor avea loc, simultan, în Atrium-ul corpului E al Universităţii şi în sălile de lectură.

Biblioteca universitară suceveană vă invită, an de an, la acest regal de autori şi edituri, care devine, pentru toţi actorii săi – organizatori, autori, editori, vizitatori, voluntari – un adevărat angajament personal, o formă de a apăra patrimoniul uman universal, cu patrimoniul ştiinţific inclus, printr-un dublu gest: de a produce CARTE şi de A CITI.