Sărbătoare mare, la Iacobeni! După doi ani de pauză, Zilele Comunei au fost organizate din nou

Cetățenii comunei sucevene Iacobeni s-au bucurat, timp de două zile, de momente memorabile prilejuite de Zilele Comunei. Astfel, sâmbătă și duminică, 27 – 28 august, sute de oameni au luat parte la manifestările diverse organizate de către Primăria și Consiliul Local Iacobeni. Ziua de sâmbătă a debutat la ora 13:00 cu activități speciale pentru copiii prezenți, programul continuând, de la ora 16:00, cu o competiție de Paintball. Tot sâmbătă, însă de la ora 21:00, participanții s-au bucurat de cinema în aer liber, seara încheindu-se cu o petrecere în aer liber, alături de Mr. Big.

Ziua de duminică, 28 august, a debutat cu sfințirea noii grădinițe din localitate, iar ulterior edilul Viorel Maxim a premiat familiile care aniversează 50 de ani de căsnicie, dar și persoanele care au împlinit venerabila vârstă de 90 de ani. Și pentru că începutul de drum este foarte important pentru administrația publică locală, nou născuții din comuna Iacobeni au fost și ei premiați de către primar.

„Mă bucur că după doi ani de pauză am reușit să organizăm Ziua Comunei Noastre. Programul pregătit este unul frumos, spun eu, și vă urez distracție plăcută!”, a transmis primarul Viorel Maxim în debutul evenimentului.

Alături de edilul de la Iacobeni au fost și deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, dar și președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan. Totodată, pe scena de la Iacobeni au mai urcat cei doi subprefecți ai județului Suceava, Florin Sinescu și Cristian Șologon, dar și mai mulți primari din zona de munte, între care Viluț Mezdrea de la Poiana Stampei, Dănuț Candrea de la Dorna Candrenilor, Dorin Rusu de la Crucea și Andrei Mazăre de la Dorna Arini.

Senatorul Ioan Stan i-a salutat pe toți cei prezenți, spunându-le că  au avut mână bună când l-au ales pe primarul Viorel Maxim să îi reprezinte.

„Îl felicit pe primarul dumneavoastră pentru toate lucrurile frumoase pe care le-a înfăptuit în comună, dar și pe dumneavoastră, cetățenii, pentru că ați avut mână bună când l-ați ales!”, a transmis senatorul Ioan Stan.

De cealaltă parte, deputatul Angelica Fădor, cea care a fost primarul comunei Iacobeni înainte de a deveni deputat de Suceava, a spus că se bucură că edilul Viorel Maxim continuă să organizeze astfel de evenimente.

„Este o mare bucurie pentru mine să fiu alături de dumneavoastră. Mă bucur că se păstrează tradiția organizării acestei zile frumoase și îl felicit pe domnul primar, dar și pe membrii Consiliului Local, dar și pe salariații Primăriei Iacobeni pentru că știu că tot ce se întâmplă aici este o muncă a întregii echipe”, a spus deputatul Angelica Fădor.

Subprefectul județului Suceava Florin Sinescu a subliniat importanța noii grădinițe inaugurate la Iacobeni, precizând că educația stă la baza tuturor generațiilor viitoare. Totodată, acesta i-a asigurat pe oameni de sprijinul său.

„În prag de toamnă, în prag de începere a noului an școlar, venim de la inaugurarea unei investiții mult așteptată la nivelul comunei Iacobeni – Grădinița cu Program Normal. A investi în copii înseamnă a investi în viitorul comunei. Vreau să vă asigur că suntem alături de primarul dumneavoastră și vom încerca să rezolvăm toate problemele comunității”, a transmis subprefectul Florin Sinescu.

După deschiderea oficială și după premierea nou născuților, cuplurilor de aur și a oamenilor care au împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, cei prezenți au avut parte de spectacole memorabile susținute de artiști îndrăgiți ai folclorului românesc.

Astfel, pe scena de la Iacobeni au răsunat melodiile interpretate de Elisa Hechelciuc, Alexandru Pop, dar și ale altor artiști locali. Totodată, „Acasă-i România” a fost fredonată de toată suflarea adunată la Zilele Comunei Iacobeni și asta pentru că îndrăgita artistă Laura Olteanu a susținut un spectacol de neuitat.

Trebuie precizat că evenimentul a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Iacobeni în colaborare cu NB SOUND.