SCJU Suceava are un laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace. Prima intervenție, realizată cu succes

Spitalul Clinic Județean „Sf. Ioan cel nou” Suceava a inaugurat în data de 25 octombrie 2023 Laboratorul pentru implantarea stimulatoarelor cardiace, prilej cu care, echipa medicală, formată din dr.  Ciprian Mihai Mitric şi as.  Lăcrămioara Blanariu, sub coordonarea prof. dr. Dan Dobreanu, şeful Clinicii Cardiologie 1 din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, a realizat implantarea primului stimulator cardiac permanent la Suceava, la un pacient de 66 de ani, primul stimulator montat la Suceava într-un laborator dedicat.

În prezent, SCJU Suceava deţine un laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace, ultramodern, în valoare de aproximativ 650.000 euro, realizat din fondurile Consiliului Judeţean Suceava.

În cadrul acestui laborator vor activa doi medici cardiologi – dr.  Ciprian Mitric şi dr.  Paul Boarescu.

Pentru moment se va încerca pe cât posibil asigurarea urgentelor (cu stimulatoare cumpărate din fondurile proprii ale spitalului), în colaborare cu celelalte centre universitare, urmând ca după intrarea în programele naţionale să extindă serviciile şi pentru pacienţii cronici.

Spitalul va continua colaborarea cu toate centrele universitare, astfel încât serviciile medicale oferite să fie mereu de cea mai înaltă calitate.

SCJU Suceava devine astfel al doilea centru din Moldova, după Centrul Universitar Iaşi (Institutul de Boli Cardiovasculare „DR. George I.M. Georgescu” şi spitalul „Sf. Spiridon” ) unde se poate efectua această procedură medicală modernă.

Este un beneficiu major pentru câteva sute de pacienţi ai judeţului Suceava, la care se adăugă şi judeţele vecine, care până acum erau nevoiţi să străbată sute de kilometri pentru rezolvarea acestei probleme medicale grave.

Conducerea SCJU Suceava îşi propune, pe viitor, diversificarea serviciilor medicale oferite de acest laborator, cu proceduri de ablaţie a tulburărilor de ritm cardiac, prin investiţii în baza materială şi resursa umană.

Cu ajutorul investiţiilor financiare majore şi având la bază un plan de management orientat doar pe nevoia pacientului şi a cadrului medical, SCJU Suceava a devenit în prezent un spital de interes regional.