Școala Primară din satul Corlata va fi reabilitată și modernizată. Violeta Țăran: „Copiii se vor putea bucura de condiții moderne și eficiente de învățare”

Primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, informează că a fost aprobată finanțarea unui obiectiv de investiții fundamental pentru educația copiilor din comună, respectiv reabilitarea și modernizarea Școlii Primare Corlata.
Potrivit edilului, această unitate școlară este cea mai veche din comuna Berchișești, fiind inaugurată încă din anul 1900.
„Școala era construită din lemn și cărămidă și de multă vreme nu mai corespundea cerințelor de siguranță pentru desfășurarea orelor de curs. Investiția presupune modernizarea tuturor sălilor de clasă, atât ale școlii, cât și ale grădiniței aferente, acestea urmând să fie dotate cu mobilier și cu tot instrumentarul necesar practicării unui învățământ modern, de calitate. După cum v-am obișnuit, comuna noastră are un viitor promițător, investițiile în educație fiind primordiale pentru administrația publică locală. Sunt încrezătoare că noua școală din Corlata, de care aveam mare nevoie, va fi funcțională în cel mai scurt timp posibil, astfel încât copiii din satul de care marele nostru actor Florin Piersic este atât de legat să se poată bucura de condiții moderne și eficiente de învățare.
Mulțumesc finanțatorului, colegilor din Primărie și Consiliul Local, precum și tuturor celor care au contribuit la conturarea acestui nou obiectiv investiţional de mare importanță pentru comuna Berchișești!”, a spus Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești.