Școlile din comuna Voitinel vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale

Primarul comunei Voitinel, Maria Pleșca, a anunțat că, de curând, a semnat contractul de finanțare aferent unui proiect foarte important pentru elevii și profesorii din localitate. Este vorba despre cel privind „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Voitinel, județul Suceava”.

Primărița de la Voitinel a declarat că această investiție va fi realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu fonduri europene nerambursabile.

„Prin intermediul acestui proiect vom dota toate unitățile de învățământ din comuna noastră cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Așa cum am afirmat mereu, educația este una dintre prioritățile administrației din Voitinel. Pe lângă sumele pe care le alocăm de la bugetul local, încercăm să identificăm permanent și finanțări nerambursabile în vederea asigurării unui act educațional modern și performant”, a declarat primarul Maria Pleșca.

Prin acest proiect, se dorește aducerea unei contribuții semnificative la îmbunătățirea calității învățământului, care să ofere elevilor și profesorilor din Voitinel resursele și facilitățile necesare pentru un viitor de succes.

„Vom organiza licitația pentru achiziția tuturor bunurilor cuprinse în proiect și sperăm ca până la finalul anului calendaristic să încheiem procedurile, astfel încât copiii să se poată bucura de toate aceste dotări”, a conchis primărița Maria Pleșca.