Secția Radiologie a Spitalului din Câmpulung, dotată cu un Computer Tomograf. Flutur: „Spitalul s-a schimbat la față în totalitate”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi, 21 septembrie, la inaugurarea unei Secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, la invitația primarului Mihăiță Negură. Șeful administrației județene a declarat că Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc s-a schimbat la față în totalitate.
„Nu cu mult timp în urmă participam la inaugurarea unei secții moderne de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) la Câmpulung Moldovenesc. Cu puțin timp în urmă a început și un proiect pe fluide medicale, adică aducerea oxigenul în siguranță la patul bolnavului și a altor fluide medicale la capul pacientului.
Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie și ne referim la Computerul Tomograf (CT), dar și altă aparatură necesară pentru ca pacienții să nu mai facă un drum până la Suceava sau în altă parte”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Potrivit acestuia, valoarea proiectului, obținut pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), este de 5 milioane de euro și, practic, scutește distanțe lungi parcurse de pacienți în alte locuri unde există astfel de CT-uri.
Zona Câmpulung Moldovenesc deservește 56.000 de locuitori arondați acestui spital și vestea bună este că se va lucra și în regim ambulatoriu pentru a da consultații celor interesați.
La întâlnire a fost prezent pe lângă primarul municipiului, conducerea Spitalului municipal, directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava.
„De asemenea, am discutat cu medicii, pentru că am vrut să aflu care sunt probleme lor și unde trebuie îmbunătățiri sau modificări în funcționarea sistemului medical și am câteva concluzii:
1. Va trebui urgent să avem o întâlnire la nivel județean sub coordonarea prefecturii la care să fie invitați managerii de spitale, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, șefii administrațiilor publice locale care au spitale în subordine pentru a eficientiza și fluidiza fluxul de pacienți. Acest lucru este necesar și pentru că deseori Spitalul din Suceava este blocat pentru că sunt prea mult solicitări din teritoriu, unele dintre ele nejustificate.
2. Este nevoie de găsirea unor soluții astfel încât mai multe spitale să beneficieze de mai multe linii de gardă. De exemplu cel de la Câmpulung Moldovenesc are două linii de gardă și mai solicită cel puțin încă două. Zonele sensibile sunt pediatria, ortopedia, dar și altele.
3. Trebuie să discutăm despre investiții complementare în dotări, în așa fel încât un spital deține un aparat foarte complex pentru niște servicii, iar altul nu are resurse financiare să îl cumpere, celălalt spital să investească în altă aparatură, tot foarte necesară care să deservească ambele zone.
4. S-a discutat și va trebui să găsim soluții pentru criza medicilor în anumite specializări, ATI, anestezie, infecțioase, pentru a acoperi necesarul de medici de astăzi în județul Suceava.
Sunt convins că în urma unor astfel de întâlniri vor rezulta și alte idei bune pentru sistemul de sănătate din județul nostru”, a spus președintele Gheorghe Flutur.