Șefii de birouri din Primăria Suceava rămân fără posturi. Ion Lungu: „Am puterea să fiu obiectiv”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 25 octombrie, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că lucrează la o nouă organigramă care să se încadreze în prevederile legii privind austeritatea și sustenabilitatea financiară.

Edilul a spus că numărul de posturi de conducere va scădea de la 79 –  la 63, cele 16 posturi de conducere care nu se vor mai regăsi în viitoarea organigramă sunt cele de șefi de birou care, potrivit legii, vor fi desființate.

„Până la 31 decembrie, cei 16 șefi de birou vor rămâne pe funcții de conducere cu titlu interimar, urmând ca de la 1 ianuarie să fie încadrați pe alte funcții”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a adăugat: „Când eram director la CCH, am redus personalul la un moment dat de la 3.300 la 1.500. Am fost cât se poate de obiectiv, cu toate că era foarte greu, pentru că am lucrat acolo ca muncitor necalificat, apoi ca muncitor calificat, tehnician, economist, șef birou, șef serviciu, director economic și director general. Unii îmi spuneau Ionică, ajută-mă sau alții domn director ajutați-mă  și eu le spuneam «nu mă bag, nu știu, șeful tău știe pe cine dă afară». Din cei dați afară atunci și acum mă salută pe stradă.  E clar că se va merge pe criterii de performanță. Sigur, eu ca primar am ultimul cuvânt și am puterea să fiu obiectiv”.