Senatorul Ioan Stan: „Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere și altor îngrijorări pentru români”

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat că discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să se mai dea naștere, din diverse motive politice, și altor îngrijorări pentru români.

„Ca să fim clari, PSD nu susține o astfel de măsură iar colegii noştri liberali, care deocamdată nu sunt de acord cu noi, trebuie să înţeleagă că în actualul context social-economic, creşterea vârstei de pensionare nu este deloc oportună. 

Practic, PSD nu vrea să pună o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contra, în loc să le generăm acestora mai multe griji, dorim să luăm din povara fiscală de pe umerii lor. Şi facem asta având convingerea că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect util românilor pe care PSD deja l-a propus. În plus, vom face toate eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici, care sunt în favoarea salariaților.

Din punctul nostru de vedere, în acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul partidului nostru, și aici subliniem că PSD-ul nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Aşadar, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”, a declarat senatorul sucevean.