Serviciile medicale de estetică dentară, căutate de persoane de toate vârstele

Serviciile medicale stomatologice au și o importantă componentă de estetică. Scopul tratamentelor, intervențiilor și lucrărilor este acela de a îmbunătăți aspectul dinților și de a oferi pacienților un zâmbet care să le genereze încredere în propria persoană. Procedurile de estetică dentară încep cu ortodonția, care are reale beneficii estetice, și continuă cu procedurile de curățare și albire a dinților, incluzând și procedurile de aplicare a fațetelor dentare.

Estetica dentară și sănătatea dinților

Stomatologia estetică sau cosmetică este o ramură a stomatologiei care nu numai că înfrumusețează dinții și gingiile și/sau mușcătura, dar aduce și beneficii sănătății dinților. Scopul principal este acela de a îmbunătăți aspectul, dar concomitent este îmbunătățită și funcția dinților în ceea ce privește starea lor, forma și forța mușcăturii. 

Este bine de știut că niciodată procedurile estetice nu vor fi aplicate dinților cu probleme sau dacă gingiile au diferite patologii. Practica stomatologică are ca scop în primul rând sănătatea dinților, procedurile estetice fiind realizate doar pe dinți și gingii sănătoase. 

Toate procedeele de îndepărtare a tartrului, de albire a dinților și de îndepăratare a plăcii bacteriene sunt intervenții care susțin sănătatea orală. Medicul folosește produse profesionale, dar poate face pacienților recomandări cu privire la tipul periuței de dinți, anumite produse de îngrijire sau curățare interdentară de tipul dus bucal, pentru continuarea tratamentului sau întreținere. 

Materiale de top

Una dintre caracteristicile procedurilor de estetică dentară este că utilizează materiale de top, foarte rezistente, extrem de ușor de prelucrat și perfect compatibile cu mucoasa cavității bucale. 

Procedurile de corectare a formei, poziției dinților, inclusiv gulerele speciale realizate pentru procedeele de albire dentară și intervențiile protetice și ortodontice, necesită realizarea mulajelor. De calitatea amprentelor dentare obținute depinde în mod direct rezultatul lucrării sau al procedurii pentru care este necesară realizarea copiei negative a arcadei dentare. 

În aceste condiții, este evident faptul că materialele utilizate pentru mulaje trebuie să ofere medicului stomatolog o amestecare ușoară, vâscozitate optimă și adaptabilă în funcție de tehnica de amprentare folosită, rezistență crescută și stabilitate. 

O categorie de produse care răspund la toate aceste cerințe, pe care medicii stomatologii le utilizează frecvent pentru multe tipuri de lucrări dentare, sunt pudrele alginate dentare cu gust plăcut, foarte ușor tolerate de pacineți. 

Aflux de pacienți asigurat

Un cabinet stomatologic care poate oferi pacienților servicii complete și mai ales complexe, atât de ortodonție, cât și de protetică și, nu în ultimul rând, de estetică dentară va avea mereu un flux asigurat de pacienți. Mai mult, dacă se poate adapta rapid și are un standard foarte ridicat din punct de vedere al aparaturii și posibilităților de tratament, va avea cu certitudine rezultate bune și foarte bune și pacienți mulțumiți, iar acest fapt este de natură să susțină financiar activitatea. 

Indiferent care sunt problemele medicale pe care le au, pacienții aleg mereu serviciile medicale care le oferă încredere, siguranță și obținerea unor rezultate bune și foarte bune, iar dotarea tehnică este întotdeauna un criteriu important de selecție. Profesioniștii în domeniu știu că nu prețul total al serviciilor este primul criteriu la care se raportează pacientul, ci calitatea actului medical și garanția unor lucrări stomatologice de calitate. Și nimic din toate acestea nu se poate realiza fără o dotare la cele mai înalte standarde. 

Este important de menționat faptul că furnizorii de echipamente medicale stomatologice performante oferă și soluții de finanțare, astfel că dotarea cabinetelor nu a fost niciodată mai accesibilă. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com