Siegfried Mureşan îi cere cancelarului Austriei să renunţe la caracterul antieuropean al discursului său

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, ”ar face bine să renunţe la caracterul antieuropean al discursului său, la caracterul populist”, afirmă europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. ”Să ne aşezăm la masă realmente să căutăm soluţii, care să funcţioneze în realitate, să reducă presiunea migraţionistă asupra Austriei şi să-i permită, cu calm, să-şi ridice obiecţia nejustificată împotriva aderării României la Spaţiul Schengen”, arată el.

În situaţia de faţă, când Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa Uniunii Europene, nu atacurile la adresa celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Vedem că Republica Moldova, un stat care are un PIB de şapte ori mai mic decât doar PIB-ul Vienei, vedem că Republica Moldova, când a avut anul trecut 100.000 de refugiaţi din Ucraina, a devenit mai proeuropeană, nu mai antieuropeană. Ceea ce a făcut Republica Moldova poate fi o lecţie bună şi pentru Austria”, a declarat Siegfried Mureşan, la RFI.

El consideră că ”soluţiile la problemele Austriei sunt europene, nu sunt antieuropene”.

Ca atare, cancelarul ar face bine să renunţe la caracterul antieuropean al discursului său, la caracterul populist şi să ne aşezăm la masă realmente să căutăm soluţii, care să funcţioneze în realitate, să reducă presiunea migraţionistă asupra Austriei şi să-i permită, cu calm, să-şi ridice obiecţia nejustificată împotriva aderării României la Spaţiul Schengen”, a subliniat Mureşan, potrivit psnews.ro.