#șîEu, Prâslea, cu oiștea-n gard

Ș-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea, o combinație între Harap Alb, ceva din Prâslea cel Voinic și așa, un pic de verde din Chipasorul lui Orlando.

Și dacă n-ar fi adevărat, ar fi de râs, dar nu e, pentru că niște băieți mai mult sau mai puțin puberi, au căutat și chiar au găsit un tinerel trecut de prima tinerețe, i-au susurat la ureche că el e cel mai drăguț, mai simpatic și mai isteț dintre toți fiii, nepoții, cunoscuții Împăratului Galben.

Și acel tinerel, pe numele lui Florin Vasile a fost aburcat pe un cal alb, precum Ștefan cel Mare de către aprodul Purice, doar că în povestea modernă nu mai găsim niciun purice, nici măcar un păduche, ci mulți ghiocei, degrabă săritori în ajutorul dregătorului de București.

Nu mai contează că l-au pus cu dinaintele fix înapoi, nu mai contează că direcția e greu de ținut în cazul ăsta, bașca că hăisa ar fi chiar cea, contează doar că de 30 de ani păpușarii se simt cel mai bine în cizmele de geambaș.

Sigur că ei nu fac asta dintr-o puternică credință, sau dintr-un profund sentiment național liberal, motivația e mult mai simplă și anume aceea de a vâna posturile de paharnic, stolnic, pârcălab sau ce-o mai fi disponibil în 2024, posturi care se vor împuțina considerabil în comparație cu ceea cea au avut la dispoziție anul trecut.

Rămâne de văzut câți vor fi capabili să se urce în căruță și rămâne de văzut când vor da căruța cu oiștea-n gard, la concurență cu atelajul hipo al Împăratului Roșu.

De fapt, cam asta e sigur în România, că fiecare dintre ei, liberali sau socialiști, îți mănâncă din palmă în campania electorală și te lasă cu ochii în soare imediat după.

Ceea ce nu știm încă este dacă marțoaga pe care vor toți să o călărească mai are putere să-și ducă jockeiul până la potou, că nici jăratec nu prea se mai găsește în țara noastră.

Și ca să încheiem în aceeași notă, ochi-n patru ca pe butelie, că vorba povestitorului nu întotdeauna mârțoaga e pentru cine se pregătește dar important e ca cel care o ia să nu o caute la dinți.

Florin Citu

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…

Redacția ZDB: Shakal o’Nil