Singurul medic pediatru de la Spitalul din Câmpulung nu este în localitate în minivacanța 1 – 5 iunie. Managerul Cosinschi le recomandă părinților să își ducă copiii bolnavi la Suceava

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinshi, a anunțat că singurul medic pediatru de la unitatea spitalicească nu este în localitate în minivacanța 1 – 5 iunie și, prin urmare, le recomandă părinților să meargă, în caz de urgență, cu copiii la Spitalul Județean Suceava. 
„Vă aducem la cunoștință că pe perioada minivacanței 1 – 5 iunie, prin lipsa din localitate a domnului dr. Nassar, deocamdată singurul medic pediatru funcțional la spitalul nostru, Secția Pediatrie va fi închisă. Cazurile de urgență medicală pediatrică vor fi redirecționate către Spitalul Județean.
Desigur, de fiecare dată când trebuie să închidem temporar câte o secție care funcționează încă cu câte un singur medic și când trebuie să facem asemenea anunțuri, resimțim acut discomfortul de a nu putea oferi serviciile pe care ni le dorim și pe care le-am putea efectua în condiții normale.
Un motiv în plus de a recunoaște importanța primordială a resursei umane, mai ales în domeniul sănătății, fără a diminua totodată cu nimic din importanța infrastructurii și a dotărilor unui spital!
Din păcate, este cunoscut pe plan național deficitul de medici în unele specialități, cu situații uneori dramatice chiar la spitale mari, județene, consecințe ale unor disfuncționalități de sistem din ultimii 10 – 15 ani, a exodului medicilor specialiști și a timpului prelungit de așteptare pentru pregătirea într-o specialitate medicală a altui medic (5-6 ani, uneori și mai mult!).
Și la spitalul nostru încă mai „suferim” în unele domenii, dar există preocupare permanentă de a căuta și atrage specialiștii de care este mare nevoie și avem și reușite.
Astfel, după Sărbătoarea Paștilor, ne-am mărit colectivul cu încă doi medici specialiști – două tinere doctorițe în specialitățile anestezie-terapie intensivă și gastroenterologie, deja apreciate de colegi și pacienți. Am fi avut de curând și un medic ginecolog dacă nu ar fi fost blocate concursurile de angajări în sectorul bugetar, chiar în ajunul desfășurării concursului!
Dincolo de obligațiile de serviciu ale fiecărui medic, în spital există un grup de medici care, prin specializările lor, participă la programul de gărzi ale spitalului, susținând ceea ce este specific unui spital, asigurarea urgențelor medicale. Trebuie cunoscută și evidențiată această activitate, care este suplimentară față de programul obișnuit, suprasolicitantă prin specificul activității și prin timpul de lucru prelungit, care în mod curent poate ajunge și chiar depăși 30 de ore! Medici care sunt oameni și au familii, pot fi obosiți sau chiar epuizați, iar sărbătorile, minivacanțele, weekend-urile, din necesitate și frecvent iau alte semnificații!
Și pentru aceasta, le urez GARDĂ UȘOARĂ!, iar Dumneavoastră – SĂNĂTATE MULTĂ!”, a transmis medicul Adrian Cosinschi, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.