ȘOCANT! Ce a pățit un bărbat din comuna Fundu Moldovei care a vrut să ajute un om fără adăpost din Pojorâta

Vineri, 6 ianuarie, la orele 19:00, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală au fost sesizați de către personalul de serviciu din cadrul UPU Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc s-a prezentat G.L. care a solicitat îngrijiri medicale pentru o persoană de sex masculin, constatându-se ulterior că cel din urmă era decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, constatând următoarele:

În municipiul Câmpulung Moldovenesc, la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost identificat G.L. care a declarat verbal faptul că, la 06.01.2023, în jurul orei 17.00 a preluat o persoană fără adăpost din comuna Pojorâta, cu intenția a o transporta la domiciliul său din comuna Fundu Moldovei pentru a-i oferi hrană și haine de schimb. În continuare, acesta a declarat că în momentul în care a ajuns la domiciliu a observat că persoana se simte rău motiv pentru care a transportat-o cu autoutilitara personală la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru a primi îngrijiri medicale.   

La unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc s-a constat faptul că persoana transportată a decedat. Acesta a fost identificat ca fiind P.B., de 66 ani, din comuna Pojorâta, persoană fără adăpost.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „uciderea din culpă”.