Sofia Vicoveanca dezvăluie cum își menține tenul fără riduri la 80 de ani. Care sunt secretele de înfrumusețare ale artistei

Interpreta de muzică populară mărturisește că are câteva ritualuri de înfrumusețare, pe care le respectă de ani de zile. Cântăreața a dezvăluit care sunt secretele tinereții fără bătrânețe.

Celebra artistă, Sofia Vicoveanca își păstreză un aspect impecabil si face toate demersurile pentru a arăta bine in orice moment.

Femeia este foarte atentă să aibă un păr sănătos și un ten fără riduri. 

Pentru curățarea feței, cântăreața folosește ulei de măsline, în care adaugă busuioc de la Bobotează. De asemenea, iși aplică pe ten măsti natural, cu miere, măr și cartof crud. Cântăreața de muzică populară spune că uleiul de măsline îi este de mare ajutor, fiindcă are tenul uscat. Uleiul îi hidratează fața și îi oferă un aspect mai luminos, fără riduri.

Pentru porii dilatați, interpreta recomandă o mască din boabe de strugure.

 

Sofia Vicoveanca se bazează pe tratamente naturiste

 

„Eu am tenul foarte uscat și am scris și în cărțulie (n.r.

Cartea pe care urmează să o lanseze) câteva trucuri naturiste, despre care m-ați întrebat. De câțiva ani mă dau pe față cu ulei de măsline de la producător, nu din comerț. Aduc românii noștri plecați în lume, de te miri unde. Eu pun în uleiul de măsline extravirgin busuioc de la Bobotează, primit de la preot. Nu pun creguța cu totul, ci doar bobițele uscate și eventual și frunzele.

Se curăță fața, se tamponează cu acest ulei, care trebuie lăsat puțin la macerat cu boabele de busuioc. Cu ajutorul lui, tenul se hidratează. După ce ai tamponat ușor fata cu uleiul cu busuioc, se pune un strat de miere lichidă și se stă cu ea cel puțin 30 de minute.

Eu obișnuiesc să îmi mai pun pe față și măști naturiste cu măr ras sau cartof ras. Dar cu ele e musai să stai culcată în pat, să nu curgă. Cu aceste trucuri mă mențin de ani de zile.

Pentru pori dilatați sunt foarte bune boabele de strugure. Eu nu am, dar știu că o dată puse pe chip, ele strâng porii ”, a declarat cântăreața.

„Am aflat despre aceste tratamente de păr de la o actriță americancă, care și-a asigurat părul”, a mărturisit Sofia Vicoveanca

Artista este foarte atentă și cu îngrijirea părului. Tratamentul pe care îl folosește pentru podoaba capilară este o mască. Produsul conține mai multe ingrediente, ușor de găsit în comerț. Aceste secrete le cunoaște de la o actrița americancă, despre care a citit din presă.

„Pentru păr eu mai folosesc gălbenuș de ou. Și când am vreme, mă răsfăț cu masca aceasta. Dacă ai părul lung îți trebuie cam trei gălbenușuri de ou pe care le amesteci cu o lingură de ulei de ricin, una de ulei de argan și o sticluță de Vitamina A uleioasă. Compoziția se aplică la rădăcina părului mai întâi și ceea ce rămâne se întinde pe firul de păr. Acest tratament este foarte bun, dacă îl faci periodic. Se pune pe cap un capișon din plastic și apoi un prosop cald și se stă așa, cam o oră. Se clătește cu un șampon normal.

Am aflat despre aceste tratamente de păr de la o actriță americană, care și-a asigurat părul. Citisem undeva într-o revistă și de atunci urmez și eu sfaturile ei”, a povestit Sofia Vicoveanca.

„Cartea este în lucru. Va fi tipărită la Bacău”. Sofia Vicoveanca a scris o carte de povești

De când se știe, cântăreața călătorește cu trenul. Recent, în timpul călătoriei cu trenul, Sofia Vicoveanca a scris o carte de povești.

„Cărțulia cu povești din tren nu este mare, este mică. Și acum sunt în tren. Eu tot cu trenul circul, e cel mai bine. Și chiar explic de ce merg cu trenul și nu cu autocarul sau cu un microbuz.”, a spus cântăreața de muzică populară, relatează kfetele.ro.