Șoldan, către Flutur: „Oare ce s-ar face județul acesta fără dumneavoastră? Sper să aflăm de la anul!”

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan îi atrage atenția președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, că meritul pentru cei 600 de milioane de euro atrași în județul Suceava prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este al primarilor și nu al său. Totodată, parlamentarul sucevean subliniază că nici în reabilitarea și modernizarea Cazinoului din Vatra Dornei șeful administrației județene nu are niciun merit, investiția fiind atrasă de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
„Domnule Flutur, când încetați să vă lăudați cu realizările altora?
Citeam ieri în presa locală cum domnul Flutur se lăuda cu cele peste 600 de milioane de euro alocate Sucevei prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny».
Ce omitea intenționat domnul Flutur în acel comunicat era faptul că meritul pentru aceste investiții este exclusiv al primarilor din județ.
Cum e, domnule Flutur, să vă lăudați cu munca primarilor?
Știu, e deja o obișnuință pentru dumneavoastră.
Și, culmea, nu doar cu primari PNL, cărora oricum le luați prim-planul în toate fotografiile și știrile din mass-media și cărora sunteți în stare să le smulgeți foarfecile din mână la tăiat panglici.
V-ați însușit indirect investițiile de peste 600 de milioane de euro aduse în județ ca un merit al dumneavoastră, fără nici măcar un cuvânt de laudă la adresa celor care merită toate aprecierile:
Primarii!
La fel cum vreți să mai furați un subiect: Cazinoul de la Vatra Dornei.
Un proiect pentru care toate laudele ar trebui să meargă către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
Dar ce să vezi, cine bagă capul în poză? Domnul Flutur.
De A7 nici nu mai zic, că atâta ați desenat-o prin planșele pe care le-ați fluturat prin fața camerelor video, că până nici domnul Umbrărescu nu a văzut atâta autostradă în viața dumnealui.
Domnule președinte, v-ați uitat rolul pe care îl aveți.
Faceți doar politică și ați uitat să faceți administrație.
Vorbe goale, studii la studii de fezabilitate și planșe desenate. Atât. «Vom face», în loc de «am făcut».
Uitați, domnule Flutur, vă dau un exemplu de ce ar trebui să spuneți anul viitor:
– «Am făcut centura ocolitoare la Gura Humorului și am rezolvat problema traficului din Gura Humorului».
Apropo, văd că de șoselele de centură de care vorbeați în campaniile electorale nu mai spuneți nimic.
Credeți că sucevenii uită când stau cu orele în trafic?
Un alt exemplu concret pentru dumneavoastră: Aeroportul «Ștefan cel Mare Suceava», de unde a zburat și Wizz-Air-ul, cu bază cu tot, și al cărui terminal 2 acum îl puteți închiria pentru evenimente.
La salarii suntem printre ultimele județe, locuri de muncă avem puține, iar investitorii vin doar să mai petreacă câte un weekend prin Bucovina.
Bucovina care, oricât ați crede, domnule Flutur, exista și «înaintea erei dumneavoastră», la fel precum tradițiile, oamenii gospodari, munții, pădurile și mănăstirile.
Domnule Flutur, oare ce s-ar face județul acesta fără dumneavoastră?
Sper să aflăm de la anul!”, a transmis deputatul PSD de Suceava George Șoldan.