Spectacolul „Sărbătoarea Mărțișorului”, la CRRN Sasca Mică

Spectacolul „Sărbătoarea mărțisorului” care a avut loc în data de 8 martie 2023, în incinta Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava, are în spate multe ore de pregătire și repetiții din partea beneficiarilor și a personalului, dar și mult loby și implicare din partea conducerii CRRN Sasca Mică. 

„Persoanele cu dizabilități din centrele noastre așteaptă cu nerăbdare orice eveniment în care se pot implica și pot demonstra talentul și abilitățile pe care le au. De aceea, un astfel de eveniment a cuprins cu freamăt tot centrul, de la beneficiari la angajați și a fost pregătit cu multă atenție”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Sărbătoarea Mărțișorului a fost dedicată cu prioritate sărbătoririi femeii, iar implicarea a fost din partea tuturor.

Spectacolul a cuprins mai multe momente emotionante.

„Grupul «Speranța», deja un nume cunoscut de la evenimentele anterioare,  format din beneficiarii CRRN Sasca Mică,  a încântat pe cei prezenti cu un program artistic constituit din cântece și dansuri populare, specifice zonei etnografice Cornu Luncii- Sasca Mică.

Ne-am bucurat de prezența solistilor vocali: STELIAN RUSU, UNGUREANU MIRELA, CIOT GHEORGHIȚĂ și ALDEA DANIELA, care au oferit mărțisoare muzicale celor prezenți.

Acest regal folcloric a fost încheiat cu microrecitalul de muzică clasică, la pian, susținut de domnul  AFILIPOAEI LUCIAN, a spus meloterapeut în cadrul CRRN Sasca Mică.

Evenimentul a fost de un real succes, iar beneficiarii au învățat ce înseamnă să fii artist pe scenă și spectator în sală”, a spus Sonia Cuseac, șef centru, CRRN Sasca Mică.

Reamintim faptul că acest centru  beneficiază de o stație de radio cu circuit intern, dintre „redactori” făcând parte și două femei, care au abilități în acest sens, din rândul beneficiarilor

Deasemenea, tot aici veți găsi un „teatru de păpuși” cu scenă adevărată și păpuși superbe, un proiect important  si de suflet în care sunt  implicați, desigur, și beneficiarii. Si un secret: trupa de teatru de păpuși de la CRRN Sasca Mică va  presta un spectacol cu păpuși la o grădiniță din Fălticeni, unde a fost invitată, pentru a le face o bucurie copiilor.